Warsztaty w Akademii Smaków

Wspominałam niedawno, że podjęłam bardzo ważną decyzję w swoim życiu.
Wreszcie mogę się pochwalić.

Po raz kolejny zmieniłam pracę, ale liczę, że przez długi czas taka sytuacja się nie powtórzy 😉

Rozpoczęłam współpracę z Ryszardem Majewskim i jego Akademią Smaków.

Będę teraz miała okazję nauczyć się gotować 😉

W poniedziałek otworzyliśmy bistro, w którym serwujemy dania, wg. receptur Szefa Majewskiego.
Znajdziecie u nas kilka klasyków jak kurczak cytrynowy czy quesadilla w trzech wersjach smakowych, codziennie znajdziecie też propozycję dwudaniowego lunchu.
 Zapraszamy na ul. Czapelską 23, tuż przy rondzie Wiatraczna.
Jesteśmy otwarci codziennie od 12.00 do 20.00.

Oprócz smakowitych dań w naszym bistro, proponujemy również organizację mniejszych i większych przyjęć, cateringi dla firm i osób prywatnych oraz warsztaty kulinarne.

Właśnie takimi warsztatami rozpoczęliśmy naszą współpracę 😉
Temat warsztatów to Kuchnie Świata.

Poniżej mała fotorelacja.
Stół przygotowany do warsztatów. Brakuje tylko uczestników.
Zupa ugotowana, dania w piecu, a stół nakryty do kolacji.

Jednym z dań był kuskus z warzywami,
który podaliśmy w takim naczyniu
zwanym tadżin.
Tadżin to naczynie, a także nazwa dań
przygotowywanych w takim naczyniu.
Pochodzi z Maroka.

Jedną z przystawek były pyszne pierożki Won Ton ze szpinakiem i krewetkami,

ugotowane na parze w specjalnym, bambusowym koszu do gotowania na parze.

Na deser upiekliśmy pyszną baklawę.
Zmieściła się wszystkim, niektórym nawet z dokładką 😀
Odwiedzicie nas?

Więcej pyszności: